Te encuentras en la páginas de Blogsperu, los resultados son los ultimos contenidos del blog. Este es un archivo temporal y puede no representar el contenido actual del mismo.

Comparte esta página:

Etiquetas: [Caldes de Montbui]  [Caldesflor]  [Corpus]  
Fecha Publicación: 2018-06-03T17:19:00.001+02:00


El Corpus en Caldes de Montbui tiene nombre propio. Caldesflor es una exposición y un concurso de alfombras en el casco viejo de la villa termal.
A diferencia de otras fiestas de CorpusCaldesflor de Caldes de Montbui permite crear las alfombras no sólo con elementos naturales. Entidades, colectivos y artistas reconocidos de la villa termal son los encargados de elaborar las alfombras que participan en el concurso. No falta tampoco una muestra floral en el casco antiguo, que decora edificios destacados como las termas romanas, ni las exhibiciones de cultura popular. ¡Vive una fiesta que mezcla religión,tradición y arte!

 


Fecha Publicación: 2018-06-01T19:00:00.000+02:00

Este mes quiero recomendaros, y creo que no me equivocaré, que os encantará, la película: "El hombre bicentenario" (FILMAFFINITY)

Es una película que nos transmite a la perfección conceptos como el amor, la libertad, el paso de los años y el dolor que produce el mismo. Es una muy buena película.

Recientemente he hecho un vídeo de esta película, ya que es muy especial para mí y quisiera compartirlo. Espero que os guste el vídeo y la película muchísimo.


Etiquetas: [pez loro]  
Fecha Publicación: 2018-06-01T17:24:00.000+02:00

Existen más de 80 especies de pez loro en los arrecifes del mundo. Deben su nombre a su boca de dientes fusionados que asemeja un pico de loro.

Son mayoritariamente herbívoros que se alimentan de algas que crecen sobre coral muerto, aunque algunas especies se alimentan del coral mismo. En ambos casos es posible escuchar el crujir de los peces loros mordiendo el coral mucho antes de verles.

Su desarrollo social-sexual puede ser complicado. Al igual que con los meros, los machos tienen un harén de hembras, de las cuales una se convierte en macho al morir el macho previo. Sin embargo también hay algunos que nacen ya machos. Las hembras y jóvenes comparten la misma coloración
deslucida, y adquieren colores más vivos únicamente al convertirse en machos adultos. Esto permite a los machos jóvenes infiltrarse en el harén, haciéndose pasar por hembras, para aparearse furtivamente.

Ya que los depredadores nocturnos se guían  por el olfato, los peces loro han desarrollado una estrategia singular para disuadirlos: construyen una burbuja mucosa apestosa (y de mal sabor) dentro de la cual duermen. Estos capullos están abiertos a ambos extremos para permitir el flujo de agua, y su construcción tarda aproximadamente unos 30 minutos.

Fecha Publicación: 2018-05-26T16:00:00.002+02:00

El Centre Cívic La Fonteta organitza el 1r Microfestival "El ganxo" a partir de les 10.30h. Tot un dia de teatre, dansa, màgia, música, improvisacions i molt d’humor a Sant Feliu de Codines on pots passar un dia amb tota la família, conèixer el poble i sobretot gaudir de bones actuacions.

Heart wash - CIA MAR GÓMEZ
Etiquetas: [Caldes de Montbui]  [Festival de Titelles Romà Martí]  
Fecha Publicación: 2018-05-23T22:13:00.002+02:00

FESTIVAL DE TITELLES Romà Martí

El tercer cap de setmana de maig el Festival de Titelles Romà Martí converteix la vila en un gran escenari on els titelles omplen i transformen els carrers i places, i a cada racó del municipi s’explica una història a través d’objectes que prenen vida a les mans de grans artistes del país i d’arreu. El festival ofereix a més de l’exhibició d’espectacles altres aproximacions a l’univers dels titelles, com la vessant de la creació amb tallers de construcció de titelles dirigits a infants.
El festival està organitzat per l’Ajuntament de Caldes de Montbui amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.La Sireneta FESTUC TEATRE 


 Existia una ciutat de nacre i coral on vivia el rei tritó amb les seves filles, entre totes la més petita era la més bonica i tenia la veu més meravellosa de tot l’oceà, es deia Ona, però tothom la coneixia com la Sireneta.


Animalía PÀMPOL TEATRE 


Tot està preparat per començar l’espectacle... però els actors no arriben. Les marionetes decideixen fer l’actuació amb l’ajut dels tramoistes. Representaran els números que elles van somiar. Un espectable amb actors, titelles, música i molt bon humor.


El Faune, el drac i el dimoni CIA EUDALD FERRÉ TEATRE 

 Tres històries enllaçades, narrades per un calderer ambulant que, per cridar l’atenció de la clientela, explica les aventures d’aquestes tres figures de l’imaginari popular i la mitologia mediterrània.

La república dels contes JORDI FONT


Fent un tomb per la república dels contes descobriràs un munt d’històries d’amor, aventures, guerres, alegria, por, fantasies… acompanyat per oques escaladores, princeses pacients, peixos artistes, serps gegants i flors increïbles. 

El conte de la lletera trapassera CIA RETOX


En Muddy, un guitarrista de blues rodamon, i Ella, una titellaire, es guanyen la vida fent petits espectacles de carrer. Tots dos recorden i ens expliquen la història d’una petita lletera que, volent guanyar molts diners, va enredar alguns dels veïns de la zona.


Kumulunimbu CIA ORTIGA


Kumulunimbu és una història d’amistat entre una nena i un núvol, que parla sobre la valentia, la injustícia, les migracions i la permanent esperança dels seus protagonistes. Un espectacle que captiva els més petits i com mou els més grans. Espectacle amb capacitat per a 100 persones.

El gat Adrià BINIXIFLAT

Els amics del gat Adrià, una tortuga, un elefant, un corb i un drac fan un viatge per les estacions de l’any i els valors de l’amistat. Què faran amb tantes fulles a la tardor? I a l’hivern amb tanta neu, podran fer un ninot entre tots? L’Adrià no troba casa seva. Com ho farà?

La cigala i la formiga XIP XAP

Amb aquests dos personatges, i ajudats de cançons, us convidem a viatjar per totes les estacions de l’any: quan les fulles dels arbres canvien de color i cauen, quan comença a nevar i quan tornen a cantar els ocells amb l’arribada de la primavera.


Etiquetas: [Festival Internacional de Titelles de Gavà]  
Fecha Publicación: 2018-05-13T18:51:00.002+02:00

EL COL·LECCIONISTA DE PORS

L’Estenedor Teatre

Catalunya
El protagonista, en Dani Vidal, és col·leccionista de pors i les guarda des de ben petit. Ara les té ben endreçades en capses, bosses o gàbies, ja que a cada por li pertoca un recipient diferent. Hi ha pors que ja estan seques i no li fan cap mal. D’altres encara es belluguen de tant en tant i algunes, fins i tot, no es deixen atrapar. Per sort, cada cop són més les que estan tancades i quietes als seus recipients. En Dani es presentarà, ens ensenyarà la seva col·lecció de pors i ens explicarà, en una mena de viatge en el temps, les pors que tenia de menut. Recorrerem amb ell els racons de casa seva en els quals trobarem i experimentarem les pors que s’hi amagaven i que encara s’hi amaguen.
A continuació repetirem el recorregut, però aquesta vegada acompanyats de l’Emili, el pare del Dani, qui ens ensenyarà les solucions que va pensar per a les pors del seu fill. Quin és el seu remei? Fer una nova visita a cada racó de la casa i tocar, mirar i descobrir la veritat de cada una de les pors descobrint que per a totes existeix una explicació absolutament lògica.

BORIS, EL LLEÓ ROBOT

Circatronic

Catalunya

 

 Un conte steampunk sobre l’amor i els robots.
Boris, el robot lleó, i Leo, el seu company androide, són un parell de robots que van venir del futur perquè necessiten una cura per un virus que els està afectant. Creuen que els humans del segle XXI ja són androides perquè sempre estan connectats a les màquines. Volen descarregar els sentiments de l’audiència per curar-se a si mateixos. Faran tot el possible per fer un espectacle de circ en què puguin obtenir sentiments humans purs.
Un espectacle còmic, gestual, de circ i de titelles.LA RATETA

Campiquipugui Produccions

Catalunya

 L’avioneta de l’Alice, la Kate i la Fiona ha fallat i han caigut enmig d’una granja abandonada… Però de seguida descobreixen que no estan soles i que en aquesta granja habita un animaló a qui li agrada tenir l’escala ben neta. És la rateta presumida!
Sembla que la Kate no coneix la seva història, però l’Alice i la Fiona l’explicaran amb l’ajuda dels amics de la rateta, la resta d’animals de la granja.
Una versió grangera, divertida i amb un punt agredolç.PETJADES

Periferia Teatro

Múrcia
Petjades ens apropa a una realitat que tenim al voltant però que, potser, mai ens hem plantejat: l’origen de la relació entre l’home i el seu millor amic, el gos.

Des de temps llunyans, home i gos han compartit experiències i han evolucionat junts. S’han adaptat a tot tipus de situacions i canvis creant una relació cada cop més amplia i complexa.
Petjades fa un divertit recorregut històric sobre aquest vincle tan especial entre dos espècies tan diferents.
Busquem les petjades d’aquesta amistat antiga per no oblidar quin és el camí que hem caminat junts i imaginar-nos fins on ens pot portar. El gos i l’home ja no poden viure un sense l’altre, així que esperem que aquesta història vagi donant moltes més voltes...

MOLSA

Thomas Noone Dance

Catalunya
És la història de la separació i el rencontre de Janinka i el seu gos, Molsa. La guerra els separa, però l’amistat supera totes les barreres i després de moltes aventures i desventures es tornen a trobar. L’obra evoca aquesta experiència durant quatre moments del viatge. La nena Janinka, els gossos Molsa i Menta i altres personatges de l’obra ens contaran aquesta bonica història d’amistat.
Basat en el llibre de David Cirici.
Premi Edebé de Literatura Juvenil 2013.

 Fecha Publicación: 2018-05-07T19:27:00.001+02:00
Dia i hora: diumenge 06/05/2018 a les 19:00
Lloc: Sala de teatre del Casal Cultural Codinenc
Organitza: Grup de teatre Deixalles 81
El Grup local de teatre Deixalles 81 organitza diumenge 6 de maig un festival infantil de teatre, a les 19.00h, al Casal Cultural Codinenc. 

La secció infantil del grup representarà les següents obres:

  • Això era i no era, de Pasqual Alapont
  • El rellotge de les 13 hores, de Glòria Marín
  • El generalet, de Jorge Díaz
  • Cookies, de Josep Canet

  • El rellotge de les 13 hores, de Glòria Marín
  • Això era i no era, de Pasqual Alapont   • El generalet, de Jorge Díaz
  • Cookies, de Josep Canet

Fecha Publicación: 2018-05-07T18:58:00.002+02:00


Aquesta exposició presenta una mostra de la col·lecció arqueològica del Museo del Jade y de la Cultura Precolombina que destaca els processos històrics, socials, tecnològics i les creences que les societats precolombines van desenvolupar per tal d’elaborar objectes d’ús quotidià i cerimonial. Les peces fabricades en argila, pedra, jade i or reafirmen la presència de pobles dinàmics amb líders polítics, espirituals i artesans especialitzats que van establir relacions locals i interregionals amb altres cultures d’Amèrica a partir d’una cosmovisió animista.
L’àrea geogràfica i la diversitat d’ecosistemes tropicals on aquests grups es van desenvolupar, van afavorir la creació de mites sobre l’origen de les persones, dels animals o dels xamans, líders religiosos que havien d’exercir de mitjancers entre el poble i el món espiritual que els envoltava. La iniciativa de realitzar aquesta exposició conjuntament entre el Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museo del Jade sorgeix amb la intenció de fer conèixer a Barcelona els canvis socials i culturals que van experimentar les societats costa-riquenyes antigues. El patrimoni precolombí i etnogràfic que s’exposa reflexa una memòria ancestral que dóna identitat i serveix de marc de referència de la multiculturalitat, característica de la societat costa-riquenya actual.

El rat-penat és un mamífer que sol habitar coves i fer vols nocturns. Ha estat inclòs en els mites relacionats amb l'inframon i la mort pels indígenes de gairebé tota Amèrica. És per aquest motiu es troba representat usualment en jade i també en d'altres materials. Representació en jade d'un rat-penat amb les ales esteses en les que també trobem tallades figures de rèptils.
A Costa Rica un mite sobre l'origen de la Terra involucra al rat-penat com a personatge central ..
"Cuando Sibö, creador de los indígenas, encontró que nacían plantas sobre el guano del murciélago, le preguntó a éste en dónde comía. El murciélago le contó que bajaba al centro de la tierra donde vivían una mamá, su hija y su nieta. Allí le chupaba la sangre a la niña. 
 
Sibö mando al murciélago a traer a la niña, pero en lugar de eso el animalito le cortó el dedo y al darse cuenta los familiares de lo que había pasado, lo atraparon y lo partieron en dos.
 
El murciélago muy triste llegó donde Sibö y éste para recompensarlo lo pegó y dejó colgando de sus patas, porque era la única manera de seguir con vida  y le dijo que cuando existieran personas sobre la tierra y tuvieran animales él podía chuparles la sangre."
Per a conèixer més sobre els mites dels habitants originaris de Costa Rica us convidem a visitar aquesta exposició.
Etiquetas: [Bolsas de té]  [canguro]  [Curiosidad mayo]  [gimnasio]  [plastilina]  
Fecha Publicación: 2018-05-02T21:05:00.000+02:00
Este mes me gustaría mostraros los orígenes de varias palabras y productos. Empezamos: 

Plastilina


Todo ocurrió en tiempos previos y durante la Segunda Guerra Mundial, en que el carbón era el material predilecto para mantener los hogares calientes.

Un empresario de nombre Joseph McVicker, tenía como negocio el dedicarse a limpiar las paredes de las casas del hollín; para realizarlo utilizaba un compuesto creado por su propia compañía que era lo más similar de lo que se tienen registros previos a la plastilina actual.

Terminado el conflicto bélico mencionado y con nuevos avances, la empresa de Joseph fue en declive hasta la bancarrota, sin embargo todo dio un nuevo giro gracias a su hermana.

A inicios de 1950, el señor McVicker descubrió que ella le daba un uso muy peculiar y sumamente distinto al originalmente concebido a su producto, pues la utilizaba en su escuela para trabajar con menores.

Así fue como todo surgió y como, a partir de 1955, los hermanos iniciaron la comercialización del producto en escuelas y estancias infantiles como el juguete no tóxico para niños que se conoce hoy.

Canguro


Una leyenda muy extendida cuenta que al llegar los occidentales y preguntar por el nombre del animal a los aborígenes australianos estos contestaron "Kan ghu ru", lejos de ser el nombre del marsupial lo que dijeron realmente fue "No le entiendo".

El origen más aceptable de la palabra sin embargo proviene del término "gangurru", originaria de la lengua aborigen Guugu Yimidhirr, que hace referencia al canguro gris. La palabra fue escrita por primera vez en su versión inglesa (kangaroo) por el otrora capitán James Cook en 1770.

Bolsas de té


En torno a 1908, un comerciante de té llamado Thomas Sullivan empezó a meter el té en pequeñas bolsitas de seda con fines comerciales.

¿Qué fue lo que llevo a Sullivan a hacer esto?, pues sencillamente que era más barato enviar muestras de los tés que tenía en venta a sus potenciales clientes para que lo probaran en estas bolsitas, que en cajas metálicas, como se venía haciendo en la época.

Los clientes al recibir la muestra pensaban que había que echar la bolsita directamente al agua hirviendo sin sacar el contenido primero (también era más cómodo que tener que sacar el té de la bolsita), y como con bolsita también se hacía una infusión excelente, pues resultaba ser un método ideal.

A partir de esta experiencia, los clientes de Sullivan empezaron a solicitar al vendedor el té en bolsitas, en vez de en cajas.

Y es de esta manera accidental como surgen las bolsitas de té de la manera que ahora conocemos.

Etiquetas: [rumbos]  
Fecha Publicación: 2018-05-02T20:00:00.000+02:00
Este mes querría recomendar la película:

Rumbos

Una gran ciudad. Una calurosa noche de verano. Varias historias personales que se entrecruzan a través de seis vehículos: dos coches, una ambulancia, un taxi, un autobús y un tráiler. En ellos los personajes transportan su pesado equipaje vital: dos adolescentes en un descapotable buscando aventuras fuertes, un taxista herido por una traición, un camionero enamorado por primera vez de una mujer con un triste pasado, un amante curtido en mil batallas, un enfermero que no sabe olvidar, una mujer abandonada sin explicaciones y una esposa cansada de esperar. (FILMAFFINITY)

Fecha Publicación: 2018-04-30T19:27:00.002+02:00
Dia i hora: diumenge 29/04/2018 a les 18:00
Lloc: Centre Cívic La Fonteta
Organitza: Blaugrana Scena

Blaugrana Scena presenta un nou muntatge poètic i teatral emmarcat en l'univers poètic i teatral d'Àngel Guimerà el diumenge 29 d'abril a les 18.00h al Centre Cívic. Entrada: 5 euros.
L'univers Guimerà compta amb la música del cantautor Ignasi Roda, la veu de Mone Teruel i els arranjaments de Pep Pladellorens, acompanyats de Blaugrana Scena: Raquel Arimon, Joan Bayó, Joan Gisbert, Manolita Cerdà, Francesc Roura, Brigit Santiago, Carme Carner, Conxita Serra, Montse Serra i Miquel Vila. Tot plegat composa l’Univers poètic i teatral de l'escriptor català Àngel Guimerà.
Àngel Guimerà es donà a conèixer com escriptor de poesia en dos reculls publicats l’any 1887 i l’any 1920. Ha estat capaç de fer vibrar el cor de les persones que el llegeixen o l'escolten. Blaugrana Scena vol que amb aquest espectacle es descobreixi la força i la qualitat de la poesia de Guimerà amb unes pinzellades del seu teatre.

Etiquetas: [Mostra Internacional de Titelles de Mollet MITMO]  
Fecha Publicación: 2018-04-16T16:03:00.000+02:00

18 companyies i més de 60 representacions

L’any 2018, MITMO celebra la dotzena edició amb uns números remarcables. Durant els tres dies de la Mostra, per la ciutat hi passaran 18 companyies titellaires, que oferiran 23 espectacles diferents en un total de 65 passis, a més de les 13 hores que s’ofereixen d’instal·lacions participatives. Des dels inicis, MITMO ha apostat per la qualitat dels espectacles i sempre s’hi ha convidat companyies internacionals. En l’edició d’enguany, tindrem titellaires de Bèlgica, Itàlia i Xile; d’Andalusia, el País Valencià i l’Aragó; i 12 companyies que provenen dels diferents punts de Catalunya. 
Durant tot un cap de setmana, el centre de Mollet serà literalment conquerit pels titelles: trobarem escenaris en les principals places del municipi, així com també en espais tancats, sobretot per al públic preescolar, i fins i tot, podrem gaudir dels titelles tot passejant, ja que hi haurà dos espectacles itinerants que recorreran els carrers de la vila. Per a aquells adults que també vulguin gaudir de la màgia dels titelles, dissabte a la nit, s’hi programa un espectacle musical al Mercat Vell.


Cia. La Puntual / Néstor Navarro (Catalunya) 
Pipa, el titella meravella 

En Pipa no vol una vida tranquil·la i plàcida. Vol jugar, divertir-se, enamorar-se, viure la vida... Però es trobarà amb un món ple de personatges sorprenents: el senyoret Tòfol i el seu pal-selfie, la Nina i el seu gelat, el banquer i la seva màquina, i fins i tot amb un cocodril d’aigua i bombolles de sabó. Una esbojarrada, sovint poètica i tendra comèdia de titelles per a tota la família. 
Tècnica de manipulació: titella de guant
 Idioma: català 
Durada: 45 minutsCia. La Paparra (Argentona / Barcelona) 
La flauta màgica 


‘La Flauta Màgica’ (1791) va ser la darrera obra acabada de W. A. Mozart i s'ha convertit en una de les òperes més importants del món, representada pràcticament a tots els teatres amb propostes molt diverses. L’òpera ens fa viatjar fins a un bosc imaginari ple de fades i éssers màgics. Allí el protagonista, el Príncep Tamino, anirà a rescatar la princesa Pamina ajudat per un ocellaire, en Papageno. En aquest viatge es trobarà amb personatges que l’intentaran confondre, com la Reina de la Nit o el bruixot Sarastro. Tot acabarà de la manera més feliç possible. Fins i tot per a en Papageno que trobarà a la seva Papagena. 
Tècnica de manipulació: puppi sicilià 
Idioma: català 
Durada: 45 minut


Cia. La Cuentista (Barcelona/Chile)
El Príncep Feliç 


L'estàtua del Príncep Feliç veu des de l'alt del seu pedestal tota la misèria de la ciutat i pateix per no poder fer res, fins que un dia coneix una petita oreneta que l’assistirà en la seva missió d'ajudar els més desposseïts. Una història de solidaritat i amor pels altres amb un profund contingut social. El petit teatre de paper de La Cuentista ens convida a conèixer el conte clàssic El Príncep Feliç, un espectacle de teatre d'ombres que fon l'artesania d'aquest art mil·lenari i la tecnologia, amb retroprojecció de vídeo per narrar-nos aquesta bella historia d’amor. 
Tècnica de manipulació: ombres xineses 
Idioma: castellà 
Durada: 15 minuts


Cia. Les Contes d’Asphaldt (Ranst / Bèlgica) 
Octaaph 

Octaaph està dissenyat com un espectacle itinerant amb petites interpretacions fixes, visuals i atractives; com els anteriors i exitosos espectacles El món desconegut del senyor Ottfriedt i Odil. Tècnica de manipulació: titella gegant articulat
 Idioma: sense text 
Durada: 45 minuts
Cia. Teatro Saco de Huesos / Ángel Navarro (Barcelona) 
Manca en las Dunas 

Instal·lació de petit format 
Es fa de dia damunt les dunes. Sobre la sorra, els colors canvien. El blau es torna taronja fins que la presència d’un sol implacable s’imposa. La Manca, única habitant d’aquest aïllat paratge desperta. Fora d’aquest espai, un abisme immens s’obre per a ella. Un espectacle delicat que ens transporta a un estat de fragilitat i equilibri envoltat en un ambient de quietud i solitud. 
Tècnica de manipulació: teatre visual, moviment i marionetes de fil
 
Cia. A la sombrita (Écija / Sevilla) 
Un trocito de luna 


Qui no ha somiat alguna vegada amb donar-li una mossegada a la lluna? Aquest va ser precisament el desig dels animals d'aquest conte. Només volien provar-ne un trosset però, per més que s'estiraven, no eren capaços de tocar-la. Una història de desitjos que semblen, a primera vista, inassolibles, però que aconsegueixen fer-se realitat gràcies a la col·laboració. A mig camí entre la rondalla i la llegenda, aquest relat ofereix una poètica moralitat que parla de generositat, solidaritat i somnis 
Tècnica de manipulació: teatre d’ombres, titelles i llanterna màgica 
Idioma: castellà 
Durada: 40 minuts


Etiquetas: [Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart]  [La fin demain]  [Zirkus Morsa]  
Fecha Publicación: 2018-04-09T11:59:00.001+02:00

Un tauler, un tub, una corda, una fusta... Un home i una dona que s’amaguen l’un de l’altre, que no es coneixen, que es tenen por. Tots dos han aparegut en un paratge desert, en una platja perduda. Tots dos s’han convertit en Robinson en una illa que no sembla estar poblada. S’escapoleixen... Es volen fer fonedís... Volen desaparèixer. Però estan compartint escenari, estan cridats a trobar-se, a travar relació, a haver de compartir, de repartir, d’equilibrar i equilibrar-se. El tauler i el tub, la corda i la fusta que són les restes del naufragi, són els instruments que utilitzen per trobar-se... De vegades aconsegueixen mantenir l’equilibri, de vegades no i cauen. Però tornen a pujar i a intentar-ho. I al final, després d’aquestes batalles quotidianes per ser i per estar, marxen. Però marxen junts.
Le fin demain és un espectacle de poesia i equilibri, si és que la poesia pot estar equilibrada i l’equilibri pot ser poètic. Un espectacle que utilitza una tècnica clàssica a la pista de qualsevol circ, la del rul·lo, per construir un univers simbòlic que parla sobre les relacions que som capaços d’establir amb aquells que ens rodegen, sobre com les equilibrem i con ens equilibrem a nosaltres mateixos.
FITXA
Direcció artística i coreografia: Fabrizio Giannini, Zirkus Morsa. Intèrprets: Rosa Wilm, Moritz Böhm. Música: Florent Geffroy Rescan, Gauthier Ronsin, Laurent Bouchereau. Disseny de vestuari: Fleur Peyforth Crèdits: Centre des arts du cirque “Arc en cirque”, Compañia de circo “eia”, La Central del Circ, Elabo, Balles à fond
LA PREMSA HA ESCRIT
“Ara bé, si La fin demain torna a naufragar per terres catalanes, no ho dubteu: aneu-hi. Us quedareu amb la boca ben oberta i quan aconseguiu tancar-la, somriureu.”  (CLÀUDIA BRUFAU. RECOMANA.CAT)

Etiquetas: [Sant Feliu de Codines]  [Teatre de Clown Moments]  
Fecha Publicación: 2018-04-07T21:54:00.003+02:00
 

El Centre Cívic La Fonteta acull el dissabte 7 d'abril un teatre de Clown amb "Moments" a càrrec de Marisol Casa i Inés Díaz. A les 18.30h.

Adaptació lliure de textos de Karl Valentin. Direcció i dramatúrgia: Laia Tamarit.

Fecha Publicación: 2018-04-03T11:55:00.002+02:00
Este mes quiero descubriros algo que me sorprendió e interesó mucho y que descubrí ayer. Y no quiero recomendarlo sólo para niños, os dejo a vosotros que lo veáis con vuestros propios ojos y así lo podréis valorar en su justa medida.

Y sin más la recomendación de este mes que me parece muy original, divertida y educativa en todos los aspectos es: 

Lunnis de leyenda

Etiquetas: [ajolote]  [axolotl]  [náhuatl āxōlōtl]  
Fecha Publicación: 2018-04-03T11:40:00.001+02:00
 El ajolote tiene la habilidad de regenerar desde sus patas y cola hasta parte de sus órganos vitales como el corazón y el cerebro.El ajolote también es muy resistente a trasplantes y modificaciones en su cuerpo. “Su nivel de supervivencia cuando es sometido a estos cambios es elevadísimo”, dice la académica de la UNAM. “En un experimento clásico partieron a dos ajolotes, uno negro y otro albino, a la mitad por la parte lateral y por medio de una cirugía los pegaron. El proceso de cicatrización fue fantástico y el organismo sobrevivió”.

A diferencia de la mayoría de los anfibios, conserva sus características de larva o de bebé, como sus branquias y aletas, durante toda su vida. Este fenómeno se conoce como neotenia y es muy raro.

Los cuernos del ajolote no son decorativos, en realidad son branquias por las que respira, aunque el término más correcto es intercambio de gases. También realiza este proceso a través de la boca, la piel y los pulmones. “La capacidad de estas cuatro rutas de respiración es maravillosa y hacen al ajolote un monstruo evolutivo”, dice Vanegas. Pero esta facultad también trae sus desventajas. “Por esas mismas cuatro rutas también entran contaminantes. Eso hace al ajolote y a los anfibios en general sumamente sensibles a la presencia de contaminantes”


Curiosidades anteriores: 


Etiquetas: [escultures]  [escultures monistrol calders]  [Monistrol de Calders]  
Fecha Publicación: 2018-04-03T09:35:00.001+02:00

Monistrol de Calders es un municipi d'uns 700 habitants situat en un racó amagat entre el Pla de Bages, la serra de Sant Llorenç del Munt i l'altiplà del Moianès i a només 60 quilometres de Barcelona, 35 de Sabadell i 25 de Manresa.


Aquests municipi, segregat de Calders l'any 1934, amb una extensió de 22 quilòmetres quadrats i ubicat a una altitud de 470 metres, es caracteritza de rieres i serrats; tres quartes parts del territori estan cobertes de pinedes alzinars i matolls.


Envoltat per un paisatge exòtic i rural al mateix temps, Monistrol sorprèn per l'abundància de l'aigua; són més de 30 les fonts que brollen per diversos indrets i és creuat per tres rieres que s'uneixen al capdavall del poble per formar el Riu Calders.


L'efecte de l'erosió al llarg dels anys ha creat un paisatge únic i amb personalitat, dominat per grans baumes i pels anomenats popularment codros: grans pedres que han adquirit formes molt singular i atractives.


L'entorn de Monistrol, rodejat de boscos, és un lloc adient per gaudir dels encants del paisatge i la natura. Tot passejant, a peu o en bicicleta, també podem trobar-nos restes arqueològiques: un dolmen, sepultures ibèriques, restes d'arquitectura romànica,....


Aquest municipi també compta amb establiments de renom on es pot degustar la bona autèntica cuina catalana. També podem trobar-hi productes típics elaborats de forma artesanal.


A Monistrol de Calders s’hi han traslladat escultures de grans dimensions al seu nucli urbà donades per la Fundació Privada Fèlix Estrada Saladich.
Fonts
Fecha Publicación: 2018-04-03T09:26:00.004+02:00

Horario de inicio: 10 h

Horario completo: 
de 10 a 14 hLugar: Mura
Parc Natural de Sant Llorenç i l'Obac
MuraLugar de encuentro: Centre d’Informació de Mura 
Plaça de l’ajuntament, s/n


Organizadores: Rodabosc

Teléfono: 722 763 035 / 938 317 089


Público al que va dirigida la actividad: General

Acceso: Pagando


Precio: adults 3 euros; menors (entre sis i dotze anys i majors de 65 anys, 2 euros; 10% de descompte per a famílies nombroses


Descripció: Al parc natural hi ha moltes masies amb història, però una de molt singular és el Puig de la Bauma. Aquest recorregut va destinat a totes les persones que encara no coneguin un dels indrets més bonics del massís.


Requisitos actividad: Calçat adequat i esmorzar (qui vulgui). Itinerari fàcil.

Més informació: https://parcs.diba.cat/

Etiquetas: [Ferrari Land]  
Fecha Publicación: 2018-03-27T23:31:00.003+02:00


He tenido la suerte de ir a este pequeño gran parque, Ferrari Land, que cuenta con muy buenas atracciones (Red Force, Thrill Towers, Maranello Grand Race, Flying Dreams...), espectáculos y servicios (muchos bancos, fuentes...). Todo ello en el contexto de la bella Italia. Espero que os guste mucho el vídeo que he realizado.


Etiquetas: [XXXVè Concurs de Teatre Amateur Vila de Sant Feliu de Codines]  
Fecha Publicación: 2018-03-19T09:27:00.002+01:00

XXXVè Concurs de Teatre Amateur Vila de Sant Feliu de Codines

Dia i hora: diumenge 18/03/2018 a les 19:00
Lloc: Sala de teatre del Casal Cultural Codinenc
Organitza: Grup de teatre Deixalles 81
 
El diumenge 18 de març continua el XXXVè Concurs de teatre amateur Vila de Sant Feliu de Codines amb nou grups de teatre convidats. Les representacions tindran lloc a les 7 de la tarda i es faran cada diumenge fins a finals de març, que també es celebrarà l’acte de cloenda amb la lectura del veredicte i el repartiment de premis.El Grup de Teatre Enric Borràs de Sant Feliu de Llobregat representa l'obra "Aires de família", diumenge 18 de març a les 19h al Casal Cultural Codinenc.
Grup de Teatre Enric Borràs de Sant Feliu de Llobregat
Obra: "Aires de família"
Autor: Agnes Jaul i Jean-Pierre Bacri

Sinopsi: "Com cada divendres els membres d’una família es reuneixen al bar del fill gran, en Quim, per anar després a sopar tots junts, a un restaurant de la zona. A més aquest divendres celebren l’aniversari de l’Elisenda, la dona del Jordi, el germà “triomfador” i preferit de la mare. El Tomàs (cambrer de “Cal Pare”), la Bet germana petita, i el gos completen aquesta especial família. Però un petit problema trastoca la festa, la dona del Quim (el fill gran) no es presenta a la reunió setmanal. Això portarà un gran enrenou."

PROPERES REPRESENTACIONS
Diumenge 18 de març
Grup de teatre Enric Borràs de Sant Feliu de Llobregat
Obra: "Aires de família"

Diumenge 25 de març
Obra per determinar

- Lectura del veredicte del Jurat
- Repartiment de Premis

Fecha Publicación: 2018-03-19T09:06:00.002+01:00

4D Y Exposición


Sumérgete en el universo creativo del genio de la arquitectura modernista de manera interactiva y con tecnología 4D en G Experiència y descubre los misterios y enigmas que hay detrás del innovador lenguaje arquitectónico de Antoni Gaudí. Además, en nuestro espacio interactivo podrás encontrar grandes paneles interactivos en 9 idiomas diferentes que ponen al alcance de tu mano la vida y obra del genial arquitecto, maquetas inéditas y una zona para niños.Fecha Publicación: 2018-03-18T17:48:00.000+01:00

Itinerari per descobrir les fonts, brolladors i rieres dels barris d'El Coll i Vallcarca'


Acompanyats de l'Observatori de Vallcarca i el Grup d'Estudis Coll-Vallcarca, caminarem pel barri visitant punts d'aigua històrics, alguns d'ells recuperats, tot recuperant la memòria de la influència que han tingut en aquest indret al llarg del temps.


Etiquetas: [Experiencia Guiada]  [Sagrada Familia]  
Fecha Publicación: 2018-03-17T11:28:00.001+01:00

Experiencia Guiada 

Con la visita guiada, conducida por un guía especializado, recorrerás y descubrirás la magia que esconden las increíbles fachadas diseñadas por Gaudí y el interior de la basílica.
Incluye: Entrada prioritaria y visita guiada disponible en catalán, castellano, inglés, francés, italiano y alemán.
No incluye: Acceso a las torres


El acompañamiento exclusivo del guía, te permitirá conocer todos los secretos de la obra de Gaudí.
Duración: 50 minutos aproximadamente

Información básica
Entradas prioritarias, sin colas | Accesible para sillas de ruedas, Los menores de 17 años deben ir acompañados por un adulto.


Merece mucho la pena ya que nos descubre muchas curiosidades de la basílica: tanto detalles de las diferentes fachadas como del interior de la propia basílica.


Más información sobre las distintas posibilidades: https://sagradafamilia.tictactickets.es/es#tickets
Fecha Publicación: 2018-03-12T14:01:00.002+01:00

Dia i hora: diumenge 11/03/2018 a les 19:00
Lloc: Sala de teatre del Casal Cultural Codinenc
Organitza: Grup de teatre Deixalles 81
El diumenge 11 de març continua el XXXVè Concurs de teatre amateur Vila de Sant Feliu de Codines amb nou grups de teatre convidats. Les representacions tindran lloc a les 7 de la tarda i es faran cada diumenge fins a finals de març, que també es celebrarà l’acte de cloenda amb la lectura del veredicte i el repartiment de premis.
El Grup de Teatre Komics de La Garriga representa l'obra "Adefesi", diumenge 11 de març a les 19hal Casal Cultural Codinenc.
Grup de teatre Komics de La Garriga
Obra: "Adefesi", de Rafael Alberti.PROPERES REPRESENTACIONS
Diumenge 11 de març
Grup de teatre Komics de La Garriga
Obra: "Adefesi", de Rafael Alberti.


Diumenge 18 de març
Grup de teatre Enric Borràs de Sant Feliu de Llobregat
Obra: "Aires de família"

Diumenge 25 de març
Obra per determinar

- Lectura del veredicte del Jurat
- Repartiment de Premis
 Font 

Fecha Publicación: 2018-03-12T13:58:00.002+01:00
L’acte central del Dia Internacional de les Dones, organitzat pel CIRD (Centre d'Informació i Recursos per a Dones) es farà diumenge, 11 de març, a la Porxada a les 12 del migdia. Integrants de la Taula d’Igualtat de Gènere llegiran el manifest,

(link is external)
que recull la voluntat de "fer sentir la nostra veu per recordar que la lluita per la igualtat entre els homes i les dones és quotidiana i constant,  ve de lluny i encara té molt camí per recórrer". 
 
Emmarcat en la commemoració del 80 aniversari del bombardeig que va patir la ciutat l'any 1938, el manifest posa l'accent a recuperar i fer visible la història de les dones que es van organitzar en la rereguarda de la Guerra Civil, en associacions  com ara Dones Lliures o en l'aportació de Frederica Montseny, dirigent anarquista i ministra de Sanitat i Assistència Social els anys 1936 - 1937. 

 
El manifest destaca la importància de moviments com #MeToo per visibilitzar el masclisme i remarca la rellevància de la vaga convocada "per denunciar la  desigualtat, la precarietat i la violència vers les dones, amb la voluntat que afecti l’ocupació, el consum i l'educació". I recorda algunes dades: que la bretxa salarial és del 23%; que les dones concentren el 67% de contractes a temps parcial; que el 2017  una de cada tres dones d’entre 18 i 29 anys va patir assetjament a la feina; i que la dona assumeix la part més important dels treballs de cura no remunerats. 
 
Després del manifest, la cia. Projecte Lilith representarà Indòmita, una obra de microteatre que reflexiona sobre la situació de la dona en la societat actual.